Gedeon napja van. | 2024.03.28

Karácsonykor 31 milliárd forintos forgalomra számít a játékpiacon a Regió

2016-11-22 15:21:28

 

A karácsonyi szezonban átlagosan 7550 forint értékben kerül gyermekeknek szánt ajándék a kosárba, a teljes játékpiaci forgalom így elérheti a 31 milliárd forintot is - derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb felméréséből.

 

    A karácsonyi időszakban az éves eladások 60-70 százaléka realizálódik.
    A cég szerint az év legforgalmasabb, karácsonyi időszakában a vásárlásonkénti kosárérték növekedni fog a tavalyi értékekhez képest az online és a bolti forgalomban. Az adataik szerint a webáruházban hagyományosan nagyobb összeget, az idei szezonban átlagosan 8600 forintot hagynak a vásárlók, ami 5 százalékkal magasabb, mint az elmúlt évben. A bolti eladásban 8 százalékos bővülésre számítanak, amely 6500 forintos átlagköltést jelent - mondta Gyaraki Dávid, a Regio Játék Kft. marketingvezetője.
    Az idei év slágertermékei a társas- és kreatív, fejlesztő játékok, valamint a játékbabák, de sok fa alá jut majd építő-, valamint interaktív játék és puzzle is.
    A szülők közel kétharmada már novemberben elkezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését, szinte mindenhol számíthatnak a gyermekek játékra, és minden második családban ruha is kerül a fa alá - közölték.