Emma napja van. | 2024.04.19

Nőtt a Lufthansa-csoport utasforgalma Magyarországon

2016-11-22 12:03:12

 

Az első kilenc hónapban 1,36 millió utast szállított a Lufthansa Csoport öt légitársasága Magyarországon, 1 százalékkal többet, mint egy éve, a magyarországi jegyeladás pedig két százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - jelentette be Antal Gábor, a csoport magyarországi vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

 

    Kiemelte: a Lufthansa Csoport 2016-os utasforgalmi eredményei is igazolják, hogy a magyarok utazási kedve jelentősen nőtt, az üzleti célú és a szabadidős utazások száma is emelkedett. A járatok telítettek, a csoport a régióban 30 repülőtérről közlekedtet járatokat, ezek közül a  Budapest-Frankfurt járaton a legmagasabb az utasszám- és a kapacitás-kihasználtság is. A társaság a kapacitásait 4 százalékkal emelte a régióban, a magyarországi kínálat pedig 9 százalékkal bővült a nyári menetrendben - ismertette. Ez a teljesítmény a légitársaságon belül a régió legjobban teljesítő országai közé emelte Magyarországot - húzta alá.
    Kiemelte: a Lufthansa Csoport 2016-os utasforgalmi eredményei is igazolják, hogy a magyarok utazási kedve jelentősen megnőtt, mind az üzleti célú, mind a szabadidős utazásokra. A járatok telítettek, a csoport által a régióban kiszolgált 30 repülőtér közül a Budapest-Frankfurt járaton a legmagasabb az utaslétszám és a kapacitáskihasználtság is. A társaság a kapacitásait 4 százalékkal emelte a régióban, a magyarországi kínálatát pedig 9 százalékkal a nyári menetrendben - ismertette. Ez a teljesítmény a légitársaságon belül a régió legjobban teljesítő országai közé emelte Magyarországot - húzta alá. 
    A csoport változatlanul piacvezető Magyarország és Észak-Amerika közötti útvonalakon, tízből négy utas választotta a Lufthansa csoport járatait. 
    Debrecenben - ahonnan már nem csak a nyári menetrendben, hanem egész évben közlekednek a társaság járatai - az egy évre várt kapacitáskihasználtságot fél év alatt elérte a légitársaság és a debreceni utasok hatoda Észak-Amerikába repül tovább.
    Boris Ogursky, a Deutsche Lufthansa AG szóvivője közölte: az év első kilenc hónapjában az árbevétel 1,8 százalékkal, 23,9 milliárd euróra csökkent, a kiigazított üzemi eredmény 0,9 százalékkal, 1,677 milliárd euróra mérséklődött, de az egész évre várt eredmény a tavalyi szint körül fog alakulni. 
    A társaság történetének legnagyobb flotta-megújítási programja kezdődött el. 2016-ban 50 új gépet szereznek be - ismertette. Jövő év elejétől Münchenből közlekednek majd az új A350-es gépek, az első gépeket Delhibe és Bostonba közlekedő járatokon fogják használni. A Lufthansa tervei szerint a jövő év elején az európai - így a budapesti - járatokon is elérhető lesz a szélessávú internet.
    Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport regionális vezetője kiemelte: a régióban 2017-ben is növekedést várnak. A csoport 15 ország több mint 30 repülőterére üzemeltet járatokat Közép-Kelet-Európában. Más, például mediterrán térségekhez képest a régiót biztonsága, politikai stabilitása miatt egyre többen választják úti célul.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó