Gedeon napja van. | 2024.03.28

OGY - A kormányt interpellálják a képviselők

2016-11-21 07:06:08

 

Egyebek mellett a kormány új adócsomagjáról, a hajléktalanok helyzetéről és a lakhatási támogatásokról is interpellálják a kormány tagjait a képviselők az Országgyűlés mai ülésnapján.

 

    A Ház soron következő ötnapos ülése ezúttal is 13 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, amelyeket az interpellációk követnek két órában, majd azonnali kérdések hangozhatnak el.
    A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációs időszakban a fideszes Bánki Erik arról kérdezi a nemzetgazdasági minisztert, hogyan segíti a családokat és a vállalkozásokat a jövő évi adócsomag, míg a KDNP-s Hoffmann Rózsa arra vár választ Balog Zoltán emberierőforrások-minisztertől, hogy milyen intézkedéseket tesz a kormány a hajléktalanok védelméért. 
    Ellenzéki oldalról a szocialista Korózs Lajos szintén Balog Zoltánhoz fordul, azt kérdezve, hány embernek "kell még halálra fagynia", hogy a kormány végre belássa, nem elégséges a lakhatási problémákra fordított állami források mértéke. A Jobbik padsoraiból Apáti István azt kérdezi a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antaltól, hogy "pénzért a szeretteit is eladná?", míg az LMP-s Szél Bernadett a nemzeti fejlesztési minisztertől vár választ arra, hogy "meddig hazardírozik a kormány a nukleáris energiával".
    Az ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó vitáit bonyolítják le a bizottsági összegző jelentések tárgyalásaival. Kedden 16 előterjesztésről szavaz a Ház az új alkotmánybírók megválasztása előtt.