Gedeon napja van. | 2024.03.28

A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó magyar cégek mutatkoztak be Barcelonában

2016-11-18 19:50:51

 A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó hét magyar cég mutatkozott be termékeivel az elmúlt napokban Barcelonában, a Smart City Expo World Congress, és a European Utility Week elnevezésű nemzetközi rendezvényeken - tájékoztatta a barcelonai főkonzulátus az MTI-t pénteken.

    Az Európában egyedülálló, a fenntartható várostervezési megoldásokra fókuszáló Smart City Expo World Congress résztvevői megismerhették a Platio nevű magyar startup cég újrahasznosított anyagból készült térkövét, amely napenergiát felhasználva képes áramot is termelni, valamint a BeeRides nevű startup szolgáltatását, amely az autókölcsönzést forradalmasítja a többnapos külföldi utazás során a reptéri pakolókban hagyott autók bérbeadásával.
    A European Utility Week magyar standján közművállalatoknak termékeket és szolgáltatásokat kínáló magyar cégek voltak jelen: a WM Rendszerház Kft., KonSys Kft., Geometria Kft., Electromega Kft., IP Systems Kft.
    A magyar kiállítók a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programján keresztül nyerték el a részvételi lehetőséget, amely 2015 végén indult azzal a céllal, hogy az ígéretes innovatív vállalkozások számára megjelenési lehetőséget biztosítson neves nemzetközi rendezvényeken, startup eseményeken, ahol lehetséges befektetők előtt is bemutatkozhatnak.
    A szervezők Smart City Expo World Congressre több mint 14 ezer, a European Utility Weekre mintegy 10 ezer látogatót vártak.