Emma napja van. | 2024.04.19

 A Lánchíd látható a budapesti logóban

2016-11-16 16:16:00

 Ünnepélyes keretek között bemutatták szerdán a 2020-es labdarúgó Európa-bajnokság budapesti logóját, amelyben a Lánchíd látható.

    Az eseményen részt vett Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség szlovén elnöke is, aki beszédében hangsúlyozta, ahogyan a másik 12 rendező városba, így Budapestre utaznia is óriási megtiszteltetés. A sportvezető - akinek, mint elmondta, távoli felmenői között van magyar is - hozzátette, bízik benne, hogy az új rendszerrel sikerült összekapcsolniuk az országokat, kultúrákat. 
    Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint egy világverseny megrendezése minden városnak és az adott sportágnak is nagy lökést ad, a nézők, s azon belül a fiatalok érdeklődése is megnő. 
    "Azt gondolom, reális esélyünk lehet rá, hogy olyan erős csapatunk legyen, amely fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal" - nyilatkozta Csányi Sándor, aki hozzátette, egy prezentációban számoltak be az UEFA elnökének arról, hogy 2010 óta mekkora fejlődésen ment keresztül a hazai labdarúgás. Megjegyezte, ahhoz, hogy ez a fejlődés töretlen legyen, nagy szükség lenne rá, hogy a kluboknál is felgyorsuljon a folyamat. "Ez alapvető feltétele a válogatott sikerének." - jelentette ki.
    Tarlós István főpolgármester a 2024-es olimpiai pályázat miatt is fontosnak nevezte a sikeres Eb-rendezést: "Ezek most amolyan vizsgaelőadások, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen Eb-mérkőzéseket rakunk le a közvélemény elé" - mondta Tarlós. aki szerint ez egy újabb remek lehetőség arra, hogy Budapest, Európa egyik legszebb városa megmutassa magát.
    Ezt követően egy rövid filmben bemutatták a budapesti logót, amely az összekapcsolódás jegyében született: az Európa-bajnokság hivatalos jelképe így a Lánchíddal egészült ki.
    A film után két korábbi válogatott, az 1972-ben Eb-résztvevő Dunai Antal, majd a nemzeti csapatban kedden 95. alkalommal, egyben utoljára pályára lépett Juhász Roland elevenítette fel Európa-bajnoki emlékeit.
    A 2020-as kontinensviadalon Budapest mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Brüsszel, Bukarest, Dublin, Glasgow, Koppenhága, London, München, Róma és Szentpétervár lesz házigazda.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó