Emma napja van. | 2024.04.19

Hatodik alkalommal rendezik meg az Egy nap az utánpótlásért konferenciát

2016-11-07 11:22:12

 

Az utanpotlas.hu szerkesztősége az elmúlt öt évhez hasonlóan idén is konferenciát rendez a fiatalok sportjáról és az utánpótlás-nevelésről neves vendégek részvételével.

 

    A szervezők tájékoztatása szerint a december 5-én, a fővárosi Hunguest Hotel Millenniumban sorra kerülő szakmai fórumon három fő témát járnak majd körül meghívottak. Kezdésként a sportszerűségről lesz szó, s Kamuti Jenő felvezető szavai után megszólal a témában többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron, illetve az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix is.
    A folytatásban a költségvetési pénzek leghatékonyabb felhasználásához kapnak útmutatót az utánpótlás-nevelésben dolgozó edzők, tanárok, sportvezetők.
    A konferencia utolsó részében egyrészt az idén elért korosztályos eredményekről lesz szó, másrészt betekintést kaphatnak az érdeklődők arról, mi változik az utánpótlás-nevelésben azok után, hogy a terület a Magyar Olimpiai Bizottságtól átkerül az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) létrejövő helyettes államtitkársághoz. Amint az utánpotlássport.hu közleményében kiemeli, ez a konferencia lesz az első alkalom, amikor az államtitkárság képviselője nyilvánosság előtt beszél majd ez utóbbi témáról.
    A délelőtti és a délutáni programot is - hagyományosan - kerekasztal-beszélgetéssel zárják.
    Az esemény fővédnökei Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
    A rendezvénnyel kapcsolatos további információk az utanpotlassport.hu weboldalon érhetőek el, s jelentkezni is itt lehet az eseményre.