Gedeon napja van. | 2024.03.28

OGY - Az interpellációk mellett az alaptörvény-módosítás is a napirenden

2016-11-07 07:10:01

 

A képviselők összesen két órában interpellálhatják a kormány tagjait az Országgyűlés mai ülésnapján, amelyen utoljára terítékre kerül az alaptörvény kedden elfogadni tervezett hetedik módosítása is.

 

    Az ülésnap 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két órán keresztül interpellációk, egy órában pedig azonnali kérdések hangozhatnak el.
    A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációk alatt kormányoldalról a fideszes Dankó Béla arról kérdezi a földművelésügyi minisztert, hogy valójában miért kritizálja az ellenzék a földprogram lezárását, míg a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa az emberi erőforrások miniszteréhez fordul azt kérdezve, sikerül-e egyensúlyban tartani a nők foglalkoztatásának bővítését és a gyermekvállalás ösztönzését.
    Az ellenzéki padsorokból a szocialista Gúr Nándor "álságos és hamis kormányzati béremelésről" beszél majd a nemzetgazdasági miniszternek, a Jobbik-frakcióból pedig négyen is kifejtik az emberi erőforrások miniszterének, hogy "a huszadik században ragadt a magyar egészségügy". Az LMP képviselőcsoportjából Ikotity István és Hadházy Ákos nemzetgazdasági miniszterhez címzett interpellációjának címe: "a legszegényebbek lenyúlása".
    Az esti órákban kedden elfogadni tervezett javaslatok módosító indítványairól tárgyalnak, a képviselők így ekkor szólhatnak hozzá utoljára például az alaptörvény hetedik módosításához.