Andrea napja van. | 2024.04.18

Amerikai elnökválasztás - A választás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett az FBI

2016-11-06 12:45:00

 

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a titkosszolgálat az elnökválasztás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett. 

 

    Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás. Erről - a New York Post értesülései szerint - a titkosszolgálat már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket. Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy melyik államban milyen célpontoknál számítanak támadásokra.     "A terrorelhárítás és a belbiztonsági illetékesek felkészültek arra, hogy megvédjék az Egyesült Államokat" - idézett a CBS televízió híradója nevük elhallgatását kérő FBI-tisztségviselőket.     A New York Post információi szerint New York városában erőteljes készültség van, a választás napjára láthatóan megnövelik a rendőri jelenlétet. A hatóságok annál is inkább komolyan veszik a jelzést, mert mindkét elnökjelölt New Yorkban rendezte be főhadiszállását a választás napjának estéjére, és mindketten azt tervezik, hogy ott ünnepelnek. 
    Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a terrorellenes készültséget, de azt közölte, hogy a választás napján több rendőr és több nemzeti gárdista lesz az utcákon.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány