Emma napja van. | 2024.04.19

KDNP: Vona Gábor tisztázza a Jobbik "egyre zavarosabb" ügyeit!

2016-11-04 15:30:00

 A KDNP arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli "egyre zavarosabb" ügyeket.

    Hollik István, a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján ezen ügyek közé sorolta, hogy a Népszava egy olyan fotót tett közzé, amelyen Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikusa egy orosz titkosszolgálathoz köthető hírportál, a Hídfő munkatársával tárgyal egy kávézóban. Ezek a találkozók három okból is figyelemre méltók - értékelt, kifejtve: az újságíró, Szalai Gábor meghatározó alakja annak a Jobbikhoz kötődő szélsőséges félkatonai szervezetnek, amelyet Magyar Nemzeti Arcvonalnak hívnak és amelynek alapítója a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István. Hozzátette: magát a hírportált is Győrkös István alapította.
    A KDNP politikusa kitért arra: a Jobbik és az orosz titkosszolgálat kapcsolata nem először kerül elő, már a Kovács Béla-ügyben is felmerült, hogy az ellenzéki párt idegen hatalmaknak adta el magát, s erre Vona Gábor mind a mai napig nem adott magyarázatot.
    Hollik István szóvá tette azt is, hogy Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és a párt más politikusai Vlagyimir Putyin orosz elnök legbefolyásosabb tanácsadóján keresztül intéztek maguknak orosz vízumot.
    Vona Gábor most már nem tud ezek alól kibújni, értelmezhető, konkrét válaszokat kell adnia - összegzett.
    A kereszténydemokrata politikus egyúttal arra kérte a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton "rejtélyes találkozóját", mert erős a gyanú, hogy nemzetbiztonsági kockázatot is rejt magában ez a kapcsolat. A Jobbik megszólalásait kínos magyarázkodásnak minősítette és bírálta, hogy hatóságokat próbálnak megvádolni. Ha Gyöngyösi Márton egy rutinos, a külügyekhez értő politikus, akkor pontosan tudnia kellett, hogy a Hídfő portál kihez tartozik - jelentette ki.
    A sajtótájékoztató után a helyszínen Jakab Péter, a Jobbik szóvivője nyilatkozatában megismételte a Mirkóczki Ádám által korábban elmondottakat, a "támadásokat" pedig annak tulajdonította, hogy megpróbálják elérni a letelepedési kötvények kivezetését és sokat foglalkoznak a Pharaon-üggyel.