Csongor napja van. | 2024.04.16

Több mint félmilliárdos vízhálózat-fejlesztés fejeződött be Pécs egyik városrészében

2016-11-04 11:11:00

 Ötszázötvenmillió forintos önkormányzati forrásból újították fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs egyik, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében - mondta Csizi Péter, a terület fideszes országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján a baranyai megyeszékhelyen.

    A január végén megkezdett munkálatok Pécs "régi Kertváros" néven ismert városrészének tizenöt utcáját érintették: tízezer méter csőhálózatot cseréltek ki, tizenegy utca új burkolatot kapott, négy utcát pedig felújítottak - olvasható az eseményen kiosztott írásos összefoglalóban.
    Csizi Péter felidézte, hogy a városrészben napi szintű problémát okoztak a vízkimaradások és csőtörések. Hangsúlyozta: a felújítás is jól mutatja, hogy jó döntést hozott az önkormányzat, amikor francia többségi tulajdonból visszaszerezte a vízszolgáltatást.
    A Pécsett szolgáltató Tettye Forrásház Zrt. működése óta 4,5 milliárd forintot fordított víziközmű-fejlesztésre városszerte saját és európai uniós forrásból, miközben folyamatosan csökken a vízdíj - tette hozzá.
    A képviselő fontosnak nevezte, hogy a közszolgáltatások állami és önkormányzati kézben legyenek, majd közölte: a régi Kertvárosban megvalósult fejlesztés mellett idén további hétszázmillió forintos hálózatmodernizációt hajt végre a szolgáltató Pécsett.
    Kövesi Mária, a városrész fideszes önkormányzati képviselője kiemelte: a beruházás garantálja, hogy ne legyenek komolyabb meghibásodások a környéken.