Emma napja van. | 2024.04.19

Több mint 220 millió eurót fektet környezetbarát és alacsony karbon-kibocsátást célzó projektek megvalósításába az EB

2016-11-03 16:37:00

 Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta az uniós költségvetésből fedezett 222,7 millió eurós beruházási csomagot a fenntarthatóbb és karbonszegény projektek uniós tagállami megvalósítása érdekében - írta közleményében az EB csütörtökön.

    A tájékoztatás szerint a környezet javítása és az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében mozgósított uniós finanszírozás további beruházásokat lehetővé téve összesen 398,6 millió eurót (mintegy 123,5 milliárd forint) fordít 23 tagállamban megvalósuló 144 új projektre.
    Magyarországon két program részesül uniós támogatásban, összesen 4,6 millió euró (mintegy 1,4 milliárd forint) értékben.
    A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 3,6 millió eurós támogatást kap a parlagi sas állomány megóvására a madárpopuláció növelésére.
    Várakozások szerint a tenyésztésből eredő populációnövekedés több mint 10 százalékos lehet, az éves halálozási arány pedig kevesebb, mint 12 százalék.
    Mint írták, az egyesület hangsúlyosabban kívánja felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyeztetett madárfajra, emellett az elnyert összeg legalább három bűnvádi eljárást is támogat a sasokat levadászó magánszemélyek ellen.
    A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 1 millió eurós támogatást kap a magyar nemzeti élelmiszer-hulladék megelőzési terv részét képező programja megvalósítására.
    A projekt célja, hogy csökkentse a háztartásoknál keletkező hulladék mennyiségét, változtasson az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos lakossági szokásokon. A program egy kommunikációs kampány segítségével azt szeretné elérni, hogy évente fejenként 4 kilogramm alá csökkenjen a keletkező élelmiszer-hulladék mennyisége Magyarországon.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó