Emma napja van. | 2024.04.19

A Giro Zrt. a bankváltást támogató szolgáltatást indít

2016-10-28 18:47:00

A Giro Zrt. új szolgáltatást indít GIROBankváltás néven - közölte a társaság pénteken.

    Közleményükben felidézik: október 29-én hatályba lép az a kormányrendelet, amely az egyszerűsített bankváltás folyamatát szabályozza. A Giro Zrt. a bankokkal és a Magyar Bankszövetséggel történt egyeztetéseket követően úgy döntött, hogy a bankváltások lebonyolítását támogató szolgáltatást indít. 
    A GIROBankváltás megkönnyíti a bankok számára a rendeletben előírtak betartását, hatékony támogatást nyújt a csatlakozó bankoknak és takarékszövetkezeteknek az egyszerűsített fizetési számla váltásokkal kapcsolatos operációs feladatok lebonyolításában. 
    Kifejtik: a GIROBankváltás szolgáltatás elindítása összhangban van a Giro Zrt. bankszektoron belüli verseny elősegítését célzó stratégiai célkitűzésével. Növeli a bankok közötti versenyt, megkönnyíti az ügyfeleknek a bankváltást, és közvetetten támogatja a csoportos beszedések elterjedését is. 
    A társaság - elsősorban az alkalmazást használó bankok tapasztalatai és visszajelzései alapján - folyamatosan fejleszteni fogja a szolgáltatást annak érdekében, hogy tovább növelje az egyszerűsített bankváltási folyamat hatékonyságát - írják közleményükben.