Emma napja van. | 2024.04.19

A Duna House csoport részvényeire 3,3 milliárd forint értékben érkezett jegyzés 

2016-10-28 16:33:00

Lezárult a Duna House Holding Nyrt. nyilvános és zártkörű részvényértékesítése, amelynek keretében a magánbefektetők és intézmények jegyzési áron 3,3 milliárd forint értékben nyújtottak be részvényvásárlási igényt - közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.

    A nyilvános részvényértékesítés keretében 1190 befektető adott le érvényes jegyzést.
    A zártkörű részvényértékesítés keretében számos jelentős intézményi befektető adott le jegyzést. A társaság részvényeinek végső árát az értékesítő részvényes és a vezető forgalmazó 3960 forintban határozta meg - közölték.
    A nyilvános értékesítés keretében felkínált 150 ezer részvénnyel szemben 350 732 részvényre érkezett érvényes jegyzés, amelyből 311 550 részvényre fogadtak el jegyzést 1,2 milliárd forint értékben. A jegyzési igények kielégítése érdekében 161 550 részvényt csoportosítottak át a zártkörű értékesítésben rendelkezésre álló részvénycsomagból.
    A kedvezményes áron felajánlott 75 000 részvényt 3564 forinton értékesítették. A magánbefektetők a további részvényekhez a zártkörű értékesítési árral megegyező, 3960 forintos áron jutottak hozzá.
    A zártkörű részvényértékesítés keretében 356 600 részvényt értékesítettek 3960 forintos áron, összesen 1,4 milliárd forint értékben, így a nyilvános értékesítéssel együtt 2,6 milliárd forint értékben került sor részvényértékesítésre.
    A 3960 forintos végső árat az intézményi igények nagyságára és a részvények iránti későbbi kereslet fenntartására tekintettel állapították meg.
    Az értékesítő részvényes a befolyó tőkeforrásból a közgyűlés felhatalmazása alapján 1,5 milliárd forintot a társaság alaptőkéjének emelésére fordít majd - közölte a társaság.
    Guy és Doron Dymschiz, a Duna House Holding Nyrt. társ-vezérigazgatói a közlemény szerint kiemelték, a több mint 3,3 milliárd forint értékű befektetői érdeklődést a Duna House teljesítménye és céljai iránti bizalom mellett a magyar tőkepiacra vonatkozó kedvező jelként is értékelik.
    A kitűzött célnak megfelelően a társaság részvényeinek 22 százalékát értékesítették, megteremtve ezzel a részvények likviditásának lehetőségét.
    A Duna House részvények besorolását és a kereskedés megkezdésének kitűzését a társaság kezdeményezi a Budapesti Értéktőzsdénél. A társaság részvényeivel a kereskedés a BÉT döntése alapján kezdődhet meg, várhatóan a következő két héten belül - közölték.
    A magyarországi központú Duna House csoport a magyar, a lengyel és a cseh ingatlanpiac regionális szereplője. A cégcsoport összesen 230 irodával, 1700 értékesítővel rendelkező regionális ingatlanközvetítési hálózata a franchise partnerei, illetve a saját maga által üzemeltett irodákból épül fel.
    A cégcsoport 2015. évi nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint, adózott eredménye 966 millió forint volt. A cégcsoport adózott eredményének mintegy felét osztalékfizetésre fordította az elmúlt években és a jövőben is erre fog törekedni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó