Emma napja van. | 2024.04.19

 Elbúcsúztatták a déli határ védelmét segítő cseh és lengyel kontingenst

2016-10-28 15:30:00

 Elbúcsúztatták a Magyarország déli határának védelmét segítő cseh és lengyel kontingenst Szegeden pénteken - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

    Azt írták, hogy a visegrádi négyek határrendészeti együttműködésének keretében Csehországból ötven rendőr, Lengyelországból huszonöt rendőr és huszonnégy határőr teljesített szolgálatot a magyar határnál. A csehek szeptember 5-én, a lengyelek szeptember 17-én érkeztek - tették hozzá.
    A társhatóságok feladata a zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása volt. Mindkét kontingens tagjai saját egyenruhájukban, terepjárókkal és kézi hőkamerákkal támogatták a határszakasz védelmét. A magyar jogszabályok alapján, magyar rendőr felügyelete mellett intézkedhettek.
    A távozó csehek és lengyelek munkáját Balogh János vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszönte meg ünnepélyes keretek között - olvasható a közleményben.