Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tisztújító Küldöttgyűlés az MKIK-ban

2016-10-28 07:55:02

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara október 27-én, csütörtökön tartotta országos tisztújító küldöttgyűlését a Parlament Felsőházi termében. A küldöttgyűlés megválasztotta a 40 fős elnökséget, élén dr. Parragh Lászlóval. Az MKIK alelnöke lett Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Elnökségi tag lett – a régió kézműveseinek képviseletében – Kovács J. Attila, a BOKIK alelnöke, az MKIK Etikai Bizottsága tagjának választották Vinnai Jánost, a BOKIK Etikai Bizottságának elnökét.


Az MKIK sorrendben 34. küldöttgyűlésén Kövér László az Országgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, megállapította, hogy a kormány és az MKIK közösen dolgozik a magyar gazdaság erősítésén. A házelnök felidézte, 2010 februárjában a kormányzásra készülő Fidesz és az MKIK együttműködési megállapodást írt alá a magyar gazdaság talpra állításának, a munkahelyek megvédésének és bővítésének, a kis- és közepes vállalkozások segítésének, illetve Magyarország versenyképességének támogatására. A kormányzásra készülő politikai erő vállalta, hogy megfelelő választói felhatalmazás esetén az MKIK-t bevonja a kormányprogram kidolgozásába. A házelnök hangsúlyozta, hogy a kormány és az MKIK 2010 óta több mint 50 olyan programot valósított meg, amelyek alapján a magyar gazdaság nemcsak talpra, hanem növekedési pályára is állt, és modellé vált az Európai Unióban.    Parragh László, az MKIK elnöke emlékeztetett, hogy 2010-ben a magyar gazdaság rossz állapotban volt. A Fidesszel kötött megállapodás lényege éppen az ország gazdasági rendbetétele volt. Elmondta, hogy az első három évben ez sikerült, a következő három évben pedig az ország gazdasága olyan fejlődési pályára állt, amely az MKIK reményei szerint hosszú távú és tartós lesz. Úgy vélte, az elmúlt évek gazdasági fejlődése a kormány és az MKIK együttműködésének is köszönhető, hiszen a teljesítménycentrikus adórendszertől kezdve a NAV átalakításán át az oktatási rendszer reformjáig és a finanszírozási rendszer megerősítéséig, sok területen tetten érhető az MKIK közreműködése. A vezető tisztségviselők megválasztása mellett a kiemelkedően eredményes kamarai és gazdasági területen végzett munkájukért többen kamarai elismerésben részesültek.Megyénkből a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Díját vette át a küldöttgyűlésen: Rabi JózsefRészlet az indoklásból: Az MKIK elnöksége sikeres vállalkozói tevékenységéért, a BOKIK Önkormányzati Szekciója elnökeként, valamint az MKIK kézműipari alelnökeként végzett eredményes szakmai munkájáért Kamarai Díj kitüntetésben részesíti.  
Tóth JózsefRészlet az indoklásból: Az MKIK elnöksége sikeres vállalkozói tevékenységéért,, valamint a BOKIK Kézműipari Tagozata elnökeként és kamarai alelnökként végzett eredményes szakmai munkájáért Kamarai Díj kitüntetésben részesíti.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát (BOKIK) 12 küldött képviselte az MKIK Tisztújító Küldöttgyűlésén:
Bihall Tamás, a BOKIK elnöke – Nord Tender Kft.Dr. Barkóczi István, a BOKIK alelnöke – FUX Zrt.Kiss László, a BOKIK alelnöke – „Kis” Szerelő és Kereskedő Kft.Tóth László, a BOKIK alelnöke – Unió Coop Zrt.Üszögh Lajos, a BOKIK alelnöke – MIVÍZ Kft.Kovács J. Attila, a BOKIK alelnöke – Ortopán Kft.Dr. Tomori Zoltán – Műszat ’99 Bt.Bágyi Pál – Zemplén Idegenforgalmi Kft.Vass László – egyéni vállalkozóVinnai János – Szinva Net Zrt.Vécsi György – Miskolc Holding Zrt.Derczó István Weinberg ’93 Kft.