Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ügyvédje csalta el egy gondnokság alá helyezett asszonyt pénzét

2016-10-27 07:09:42

 

Összesen csaknem hárommillió forintot emelt le egy zalai ügyvéd a gondnokságára bízott asszony bankszámlájáról, a pénz elköltését hamis számlákkal próbálta igazolni - tájékoztatta az ügyvéd és társa elleni vádemelésről a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

    Pirger Csaba a vádiratban foglaltakról elmondta: az ügyvédet 2005-ben rendelte ki a zalalövői gyámhivatal egy asszony zárgondnokának. A férfi 2012-ig látta el az ez idő alatt bíróság által korlátozó gondokság alá is helyezett asszony képviseletét.
    A vád szerint az ügyvéd megtévesztette a gyámhivatalt azzal, hogy a gondjaira bízott asszony ingatlanjának karbantartására, szereléseire hivatkozva jelentős összegeket vett fel a nő számlájáról, de csak töredékét költötte el valójában a házra. A jogász alkalmanként százezer forintokat vett fel különböző teendőkre hivatkozva, s a munkák elvégzését az ügyben másodrendű vádlottként szereplő asszony által készített fiktív számlákkal próbálta igazolni.
    A gondokság alatt álló asszonyt az évek során 2,7 millió forint kár érte. 
    Az ügyvéd ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása, a hamis számlákat kibocsátó társa ellen pedig ugyancsak hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat.