Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emmi: elkezdődött a tanodapályázat új kiírásának társadalmi egyeztetése

2016-10-26 16:51:24

 

Megjelent a tanodaprogramok támogatására kiírt új pályázat tervezete, amelyre társadalmi vita keretében várják az érintettek javaslatait. A pályázatra azok a szervezetek jelentkezhetnek, amelyek régóta működtetnek tanodát és a korábbi pályázat elbírálásakor nem kaptak támogatást - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.

 

    Közölték: a kormány elkötelezett a több éve jól működő tanodák támogatása mellett, ezért további kétmilliárd forint forrást biztosít a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó szervezeteknek egy új tanodapályázaton keresztül.
 A felhívás tervezetéhez kapcsolódóan észrevételeket, javaslatokat a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban lehet tenni, a www.palyazat.gov.hu oldalon - olvasható a közleményben.
    Az új kiírásról a Legyen Jobb a Gyermekeknek Értékelő Bizottság, a Roma Koordinációs Tanács, valamint az Antiszegregációs Kerekasztal ülésén is konzultálnak az érintettekkel, valamint a testületeken keresztül a tanodákat összefogó szervezetekkel, szakemberekkel.
 Felidézték: a tavaly 5,3 milliárd forintos keretösszeggel megjelent tanodapályázatra többszörös volt a túljelentkezés, a felhívásra 1077 támogatási kérelem érkezett be, végül 171 tanoda kapott támogatást.
    A tanodákban képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújtanak iskolaidő utáni többletfoglalkozást, hogy iskolai eredményeik javítását, képességeik kibontakoztatását, a tehetséggondozást segítsék elő.