Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tuzson: a következő csúcson végleg le kell venni a napirendről a kvótát

2016-10-22 10:40:00

A következő EU-csúcson azt szeretné elérni a magyar kormány, hogy a kötelező betelepítési kvóta kérdése végleg lekerüljön a napirendről - mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

    Az államtitkár szerint jó lenne, ha az Európai Bizottság képes lenne visszavonni a kvótajavaslatot. Orbán Viktor miniszterelnök is ezt szerette volna elérni a mostani csúcson - tette hozzá.
    "Nem tudtuk elérni most, van egy patthelyzet, hiszen a bizottság elnöke nem akarja visszavonni ezt a javaslatot, viszont nem is lépett tovább e tekintetben a tanács, vagyis nincsen olyan döntés, ami Magyarország számára kedvezőtlen lenne" - mondta.
    Az államtitkárt azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz információi szerint fizetett provokátorok akarják megzavarni a vasárnapi állami ünnepséget, azt mondta: méltatlan lenne, ha "füttykoncert" kísérné az ünnepet. "Nem jó az, ha bárki arra törekszik - egy kerek évfordulón pedig főleg nem -, hogy egy ünnep méltóságát meg akarja sérteni" - tette hozzá.
    Arra kérdésre, hogy mi történik, ha konfliktus alakul ki az ünnepi, állami rendezvényen, azt mondta, ha ilyen helyzet állna elő, akkor az azoknak a felelőssége, akik fütyülnek.