Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: fizetett provokátorok zavarhatják meg az ünnepet

2016-10-21 16:45:00

A Fidesznek biztos forrásból származó információi vannak arról, hogy fizetett provokátorok zavarhatják meg a vasárnapi állami ünnepséget - mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

    Hozzátette: hírek szerint az alvilághoz köthető figurákkal "együttműködésben" provokálnának a rendzavarásra készülők.
    Az Együtt részéről Juhász Péter és Szigetvári Viktor is az állami ünnepség megzavarására buzdít - mondta Hidvéghi Balázs, megjegyezve: ez "ugyanaz a társaság", amelyik néhány évvel ezelőtt azzal híresült el, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökről készült hungarocellbábu fejét rugdosta Budapest utcáin.
    A Civil Ellenzéki Kerekasztal nevű szervezet szintén provokációra, balhéra készül - fűzte hozzá Hidvéghi Balázs.
    Felhívta a figyelmet: akik fizikai erőszakra buzdítanak, azok kimeríthetik a garázdaságra felbujtás tényállását is.
    Tíz évvel ezelőtt az 1956-os forradalom 50. évfordulóját a Gyurcsány-kormány és a baloldal tönkretette, "most ugyanezek az emberek ugyanerre készülnek" - fogalmazott a kommunikációs igazgató, aki pártja nevében ismét arra szólította fel a baloldalt, ne zavarja meg az ünnepet, ne provokáljon, "értse meg, hogy egy nemzeti ügyről, egy nemzeti ünnepről van szó, amelyet méltón és békésen szeretnénk megünnepelni".
    A biztonsági intézkedéseket firtató kérdésre azt válaszolta, a megfelelő előkészületek megtörténnek, de "mi egy békés megemlékezésre készülünk", és "szeretnénk, ha nem kordonok, hanem egy szabad közös ünneplés" jellemezné a vasárnapot.
    A vasárnap délutáni állami díszünnepségen, a Kossuth Lajos téren Orbán Viktor és Andrzej Duda lengyel államfő mond beszédet.
    Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta, szeptember 1. óta tölti be a Fidesz kommunikációs igazgatói posztját. Ezt a feladatot korábban Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester látta el.