Gedeon napja van. | 2024.03.28

Már az amerikai külügyminisztérium is aggódik a magyar sajtószabadságért

2016-10-21 11:05:56

Az amerikai külügyminisztérium is beállt a magyar sajtószabadságért aggódók sorába. A napokban a magyar parlamentből kitiltották Soros pénzelte internetes lap összes munkatársát, mert a hivatalos indoklás szerint, nem tartották be a parlamenti tudósítókra vonatkozó szabályokat. Fölöttébb gyanús, hogy az amerikai külügyminisztérium akkor kezdődött aggódni, amikor Georg Soros amerikai multimilliárdos, spekuláns, vezető demokráciaexportőr érdekei csorbulni látszanak.

A Hungary Media Freedom, azaz Magyar Sajtószabadság címmel kiadott közleményéből „kiderült”, az amerikai diplomatáknak, különösen Mark Toner helyettes külügyi szóvivőnek álmatlan éjszakákat okoz a Népszabadság megszűnése, de különösen izgatottak a parlamentből kitiltott „független weboldal” miatt.

A Népszabadságot Magyarország “legnagyobb független napilapjának” titulálják. A minisztérium úgy véli, hogy “e lap elvesztése – függetlenül az okoktól – veszteség a média pluralizmusa számára Magyarországon”.

Ennyire félre lehet vezetni az amerikaiakat? A Népszabadság nem független lap, hanem a posztkommunisták szócsöve volt!

A „független weboldal” függetlenségével pedig az a probléma, hogy George Soros multimilliárdos, spekuláns és a világ meghatározó demokráciaexportőre pénzeli. Jut pénz az álcivil mozgalmaknak és a posztkommunista baloldali demokratáknak is, akik azon ügyködnek, hogy a választás eredményeként létrejött kormányt ellehetetlenítse. Ez lenne az összespekulált dollármilliárdos George Soros demokráciája.

Toner úr közleménye szerint, az Egyesült Államok “barátként és szövetségesként” arra bátorítja a magyar kormányt, hogy biztosítson “nyitott médiakörnyezetet”, amely különböző nézőpontokkal és véleményekkel ismerteti meg a polgárokat. Egyúttal azt is sürgeti, hogy Magyarország ennek érdekében szorosan működjön együtt az EBESZ sajtószabadsággal foglalkozó képviselőjével és más szakértőkkel.