Emma napja van. | 2024.04.19

Lezárult az Alteo részvényeinek értékesítése

2016-10-18 07:59:25

 

Lezárult az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek első nyilvános részvényértékesítése, a magánbefektetők több mint félmilliárd forint értékben jegyezték az ALTEO Group részvényeit - közölte az Alteo az MTI-vel kedden.    

 

    A magánbefektetők a szeptember 26. és október 17. között zajlott nyílt részvényértékesítés során a minimálisan lejegyezhető részvénymennyiség több mint négyszeresére, összesen 106 672 darab vállalati papír átvételére vállaltak kötelezettséget. A maximális 4900 forintos jegyzési árat alapul véve így összesen 522,7 millió forint értékben vásároltak a vállalat részvényeiből.
    A közlemény szerint az intézményi befektetők zárt jegyzés keretében még október 19-én 18 óráig adhatják le részvényigénylésüket, ezt követően történik meg a papírok végleges árának meghatározása a 4600 és 4900 forintos ársávon belül. Amennyiben az intézményi jegyzés eredményei alapján ennek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. bevezetési és forgalombantartási szabályai szerinti feltételei fennállnak, a társaság haladéktalanul kezdeményezni fogja a részvények prémium kategóriába történő átsorolását - írták.
    Ifj. Chikán Attila vezérigazgató a közlemény szerint elmondta: még javában zajlik a tőkebevonási folyamat, de az, hogy csak a magánbefektetők több mint félmilliárd forint értékben közel 107 ezer darab részvényt jegyeztek megerősítés számunkra, hogy jó úton jár a vállalat. Tekintettel a már nyilvános kibocsátás előtt is közkézen lévő papírok mennyiségére, a közkézhányad az intézményi befektetői részvétellel elérheti a több százezer darabot is. 
    A bevont tőkét további források felhasználásával a vállalat növekedésének biztosítására, új projektek és akvizíciók megvalósítására fordítják az elkövetkező években.
    Az előző évben a vállalat konszolidált árbevétele meghaladta a 10 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig az 1,4 milliárd forintot; míg 2016 első félévét 1,6 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val és 868 millió forintot meghaladó nettó, átfogó eredménnyel zárta. A sikeres 2015-ös év eredményei után a társaság közel 200 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak, amely részvényenként 120 forintot, az ársáv maximát jelentő 4900 forintos részvényárfolyamra vetítve 2,4 százalékot meghaladó osztalékhozamot jelent.