Emma napja van. | 2024.04.19

Háromoldalú oktatási megállapodást kötöttek Debrecenben

2016-10-17 17:41:00

 A végzés előtt álló egyetemi hallgatók munkavállalói lehetőségeinek bővítésére, a középiskolások nyelvi képzésének támogatására háromoldalú oktatási együttműködési megállapodást kötött Debrecen önkormányzata, a Debreceni Egyetem és a British Telecom (BT). A dokumentumot hétfőn Iain Lindsay budapesti brit nagykövet jelenlétében Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, Szilvássy Zoltán rektor és Szabó Zoltán ügyvezető igazgató írta alá.

    A megállapodás értelmében a BT elérhetővé teszi egyetemi diákoknak is a középiskolákban már sikeresen működő üzleti készségfejlesztő tréningjét és elindítja üzletinyelvtudás-javító programját.
    Utóbbi keretében húsz debreceni középiskolás már a jövő héten megkezdi az angol üzletinyelv-képzést, amelybe a tanév során további negyven diák kapcsolódik be - közölte Szabó Zoltán. 
    Elmondta, hogy európai szolgáltató központjuk debreceni irodájában ötszázan dolgoznak, számukat az elkövetkező időszakban évente százzal bővítik.
    Az üzleti készségfejlesztési tréningek keretében pedig a BT munkatársai olyan készségek fejlesztését biztosítják, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres karrierépítéshez. Szerepel a tantárgyak között a karriertervezés, az időgazdálkodás, az interjútechnikák, a professzionális gondolkodásmód vagy a projektmenedzsment - sorolta Szabó Zoltán, hozzátéve: "üzleti angol nélkül nincs karriertervezés".
    Közölte: a British Telecom egy ösztöndíj-munkaprogram keretében tandíjat fizet a rászoruló, tehetséges fiataloknak, és munkát, fizetést is kínál számukra a vállalatnál, amivel lehetőséget kapnak arra, hogy egyetemi diplomával szakmai karrierbe kezdjenek.
    Papp László kiemelte: a BT az első olyan cégek között volt, amelyek megértették, hogy Debrecenben a magas hozzáadott értéket képviselő iparnak és szolgáltatásoknak komoly jövőjük lehet. 
    Üdvözölte, hogy hosszú távra tervez Debrecenben a cég, amellyel a város elsőként kötött stratégiai megállapodást, az egyetem közreműködésével "a jól képzett, angolul jól beszélő, versenyképes munkaerő" biztosítása érdekében.
    Szilvássy Zoltán professzor fontosnak nevezte, hogy az üzleti életben sikeres, erős vállalkozások részt vállaljanak az egyetemi oktatás fejlesztésében, erőforrást és szaktudást biztosítsanak kulcsfontosságú területeken.
    Iain Lindsay nagykövet szerint éppen a jól képzett, nyelveket beszélő munkaerő az, amiért számos külföldi vállalat, köztük a BT is Magyarországot választotta.
    "Jelentős magyarországi befektetőként a BT eredményesen működik a stabil gazdaságnak, a támogató üzleti környezetnek és a magasan képzett magyar munkaerőpiacnak köszönhetően" - mondta a nagykövet, megjegyezve: azért, hogy biztosítani tudják a külföldi cégek által elvárt versenyképes tudást, fontos, hogy az oktatásba is befektessenek ezek a cégek.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó