Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kiskundorozsmán 2,5 milliárd forintos fejlesztést tervez a szegedi önkormányzat

2016-10-15 16:28:00

 A következő két esztendőben összesen 2,5 milliárd forintnyi fejlesztést tervez a szegedi önkormányzat Kiskundorozsmán - jelentette be Botka László (MSZP) polgármester szombaton.

    A politikus a Szegedhez tartozó településen rendezett tájékoztatón elmondta, a Tisza-parti város "nevesítve" az Európai Uniótól 34 milliárd forint fejlesztési forrást kapott a következő évek beruházásaira. Hozzátette: a szegedi fejlesztések egyik alapelve, hogy valamennyi városrészben megvalósuljon olyan régóta tervezett beruházás, amely könnyebbé teszi az ott lakók életét
    A Kiskundorozsmát érintő fejlesztések első eleme 240 millió forintból egy új egészségház építése a több mint százéves régi orvosi rendelő helyett. A kivitelezés 2017 elején kezdődik el, a két épületszárnyban valamennyi háziorvos, gyermekorvos, fogorvos és védőnő 21. századi feltételek között tudja majd folytatni munkáját.
    A továbbiakban a politikus elmondása szerint közel egymilliárd forintból két ütemben csapadék-elvezető rendszert építenek a településen.
    Mintegy 420 millió forintból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot, csaknem 4 kilométeres szakasz épül meg Sziksósfürdőtől Bordány irányába - sorolta tovább Botka László.
    2018-ban 750 millió forintból felújítják az iskolát és az óvodát. Elkészül az épületek teljes külső szigetelése, a homlokzati nyílászárok cseréje, napelemek kerülnek a tetőre, a fűtéshez szükséges energiát pedig részben hőszivattyú biztosítja majd - tudatta a polgármester.