Csongor napja van. | 2024.04.16

Fidesz: a szocialistákat soha nem érdekelték a családok megélhetési gondjai

2016-10-15 15:22:00

A Fidesz szerint a szocialistákat soha nem érdekelték a családok megélhetési gondjai.

    A Fidesz-frakció ezt arra reagálva közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton bejelentette: pártjuk országos adománygyűjtésbe kezd novemberben, hogy segítse azt a több millió szegény embert, akiket a kormány "az út szélén hagyott". A politikus szerint a kormány az elmúlt hat évben elkezdett jelentősen kihátrálni a jóléti állam modelljéből. Évről évre kevesebbet fordít a szociális ellátásokra, a szegények támogatására, és több száz milliárd forintot vont ki a társadalompolitika egyes területeiről.
    A Fidesz szerint a szocialistáknak volt két kormányciklusuk, hogy tegyenek a szegényekért, de helyette növelték a szegénységet és valójában soha nem érdekelte őket a családok megélhetési gondjai. Megduplázták a munkanélküliek számát, a családokat megszorításokkal sújtották, sorozatosan emelték az adókat, csökkentették a fizetéseket, csökkentették a nyugdíjakat, elvették a családi kedvezményeket, devizahitelekbe taszították a családokat és a magyarokkal fizettették Európában a legmagasabb rezsit. 
    Mint írták, az MSZP kirakatakciói csak a kameráknak szólnak, korábban is Éhségmenetet szerveztek a "szegényekért" Simon Gábor szocialista alelnök vezetésével, akiről mára kiderült, hogy több százmillió forintot rejtegetett külföldi titkos bankszámlákon.