Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar startupok mutatkoztak be New Yorkban

2016-10-14 19:02:00

 Öt magyar startup is részt vehetett a New York-i Techweek fesztiválon és a kapcsolódó szakmai eseményeken a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programja és a helyi magyar főkonzulátus segítségével, a 2011 óta megrendezett Techweek az egyik legjelentősebb technológiai innovációs eseménysorozat az Amerikai Egyesült Államokban - tájékoztatta a kereskedőház az MTI-t pénteken.

    A közlemény szerint a részt vevő magyar cégek változatos megoldásokat mutattak be a rendezvényen, például online adatbiztonsági rendszert, amely a netes vásárlások során szűri ki a csalásokat, visszaéléseket, valamint közösségi platformot, amelyen bárki megoszthatja és médiumoknak, hírügynökségeknek értékesítheti hírértékkel rendelkező fotóit.
    Az egyik bemutatott megoldás az online tőzsdei kereskedés terén képvisel innovációt, a rendszer segítségével befektetők közvetlenül bízhatnak meg brókereket Európában, de megismerhetett a szakmai közönség egy olyan, magyar fejlesztésű berendezést, amely ózonnal sterilizál helyiségeket, illetve egy mozgáselemző applikációt, amelyet egyebek mellett fizikoterapeuták használhatnak gyógyítási céllal.
    A Techweekhez kapcsolódva a New York-i magyar főkonzulátus szakmai napot szervezett a connecticuti Qiunnipiac Egyetemmel közösen. A rendezvényen a magyar startupok egyebek mellett válaszokat kaphattak cégalapítási és vállalkozói vízumot érintő kérdésekre, megismerhették az egyetem innovációs központját, stratégiáját és Connecticut komplex programját, amellyel ösztönzik a közép-európai innovatív startupok tevékenységét az államban, a cégalapítástól kezdve az egyetemi együttműködéseken át a piacra jutásig - közölte a kereskedőház.
    Az eseményen a többi között a Cunnecticut Innovation befektetési alap is részt vett, amely 120 millió dollárnyi tőkével keresi a befektetési lehetőségeket startup projektekbe - emelték ki a közleményben.