Auguszta napja van. | 2024.03.29

Középpontban a nemzetközi kapcsolatok

2016-10-14 11:53:00

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatban közmeghallgatást tartott csütörtök délelőtt a megyei közgyűlés, amelyet munkaterv szerinti testületi ülés követett a Megyeházán.

A közmeghallgatás keretében a miskolci ipari park és a 26-os főút fejlesztésével kapcsolatban tettek fel kérdéseket.

A közmeghallgatást követte a közgyűlés. A határozatképesség megállapítását követően Török Dezső ismertette a szeptemberi ülés óta történt tárgyalásokról, eseményekről a képviselőket, amelyekről az önkormányzat honlapján (www.baz.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők. A napirend elfogadását követően elsőként a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolatairól készült tájékoztatót vitatták meg.

Az előterjesztést mindhárom frakció támogatta. A jobbik képviselőcsoportjának vezetője a beregszászi magyar főiskola felújításának támogatását ajánlotta a közgyűlés figyelmébe.

Ezt követően a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról készült jelentést fogadták el a képviselők. Az egyebek keretében Török Dezső bejelentette, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi közgyűlést október 21-én 16 órától Bükkábrányban rendezik meg.