Emma napja van. | 2024.04.19

Szallas.hu - Többször, rövidebb ideig utaztak el a magyarok a nyáron

2016-10-13 08:07:18

 Rövidebb ideig és gyakrabban utaztak el az elmúlt 3 hónapban a magyarok, minden második belföldi szállásfoglalás csupán 1 vagy 2 éjszakára szólt - derült ki a Szallas.hu legfrissebb statisztikáiból. 

    Az MTI-nek csütörtökön elküldött elemzés szerint azonban a turisztikai szektor így is jobban teljesített, mint tavaly: a harmadik negyedévben 8 százalék feletti volt a növekedés. 
    Tavalyhoz képest a 3 és annál hosszabb időszakra szóló kikapcsolódások aránya csökkent idén július-szeptemberben.
    Inkább többször, de rövidebb időre utaztak pihenni a magyarok, jellemzően valamilyen Balaton-parti településre. Ebben fontos szerepet játszott a szeptemberi nyár is, hiszen az olykor 30 fokos őszi hétvégéken sokan döntöttek úgy, hogy 1-2 napos pótnyaralásra utaznak - mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője a közleményben.
    Az elmúlt negyedévben minden negyedik belföldi foglalás apartmanra érkezett. A foglalások értéke széles skálán mozgott: akadt 1372 forintos foglalás és 1,8 millió forintos is. Egy átlagos kikapcsolódásra 54 297 forintot költöttek, ami 2 százalékos bővülés az elmúlt év hasonló időszakához képest. A növekedésben szerepet játszik az is, hogy a SZÉP-kártyák 20 százalékkal gyakrabban kerültek elő fizetéskor, és ezekben az esetekben az átlagérték is magasabb, 61 580 forint volt - tette hozzá.
    A legtöbb vendég Siófokot választotta, Budapest a 2., Hajdúszoboszló a 3. helyen végzett. A három város évek óta vezeti a top 10-es listát a július 1-jétől szeptember 30-áig tartó időszakban. Az élbolyban egy jelentős változás figyelhető meg: a tavalyi 4. Balatonfüred egy helyet csúszott a népszerűségi listán, helyét Eger vette át. A belföldi turisztikai forgalom közel 50 százalékát népszerűségi sorrendben Somogy, Veszprém, Heves, illetve Pest megye adta.
    Az év hátralévő részében a belföldi vendégforgalmat a wellness típusú kikapcsolódás alakítja: dinamikusan nő októbertől a wellness-csomagajánlatok iránti érdeklődés, a legvonzóbb célpontok sorrendben Hajdúszoboszló, Eger, Zalakaros és Gyula, ahol többnyire 3 és 4 csillagos szállodákban foglalnak a magyarok 2 személyre, átlagosan 2,5 éjszakára, 78 ezer forint értékben - mondta a Szallas.hu szakértője.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó