József napja van. | 2024.03.19

Gyurcsány Ferenc több mint egymilliárd forintot vágott zsebre

2016-10-06 03:34:46

Gyurcsánynak bejött az élet. Négymillió euróért, azaz több mint egymilliárd forintért adta el az egykori Taurusból leszármazott, bábonymegyeri Béta-Roll Zrt.-t, de megválik az uniós pénzzel kitömött tanácsadó cégétől is, az Altus Portfoliótól. A tanácsadó cégben nem igazi a tulajdonosváltás, mert Gyurcsány tulajdonolta részvényeket a felesége, az 1956-os forradalmat megtorló tömeggyilkos Apró Antal unokája kapja. A cégek eladásával, Gyurcsány ezerhatszáz millió forintot vág zsebre.

„Minimálbért kereső magyar munkásnak, ezért az összegért 1802 évig, 21624 hónapig kellene dolgozni.”

Gyurcsány, az Apró klán és magukat „demokratikus ellenzéknek nevező posztkommunista” gyülekezet a sors fintorának köszönhetően nem tűnt el a múlt homályában, hanem a rendszerváltás zűrzavaros időszakát kihasználva lenyúlták a „dolgozó nép” vagyonát, és az évek folyamán csodálatosan átváltoztak európai demokratákká.

„Gyurcsány a milliárdos vagyont elvtársi, családi, kommunista kapcsolati tőkének, és a kádári-diktatúra politikai rendőrségének jelentő Apró Piroskának köszönheti.”

Apró Piroska kommunista politikai rendőrségi múltjáról itt olvashat.

Gyurcsány a cégeladásokat azzal indokolta, hogy egy aktív politikusnak ne legyenek átláthatatlan gazdasági kapcsolatai. A magyarok többségének pedig az a véleménye, hogy a közéletnek ne legyen kapcsolata Gyurcsány Ferenccel és az Apró klánnal. Apró Antal és a többi kommunista gyilkos megúszta a felelősségre vonást, azonban a belőlük kinőtt átváltozott „európai demokratáknak” nincs semmi keresnivalójuk a mai politikai életben.

Nagy vonalakban amit Gyurcsány Ferenc megúszott:

1983-ban a politikai rendőrséggel szétverte a diktatúra ellen fellépő pécsi dialógus csoportot.

Fittelina-ügy.

Nomentana-ügy.

Kirugták az APEH-alkalmazottat, mert megnézte Gyurcsány cégeit.

Ezt is megúszta, és maradtak az ingatlanok Gyurcsánynál.

Egy európai demokrata születése, avagy hogyan keletkezett a posztkomcsi milliárdos?

Egy kilőtt szem, egy eldobott élet. Ennél több szárad Gyurcsány lelkén.

(di)

 (címlapfotó: csepelinfo: Gyurcsány röhög a bíróságon a 2006-os áldozatok tárgyalásán.)