Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több mint ezer résztvevőt várnak Budapestre a Prezi és a Ustream konferenciáira

2016-10-05 06:03:01

 

 Két konferenciát szervez többek között a Facebook, az Uber és a Microsoft vezető kutatóival a Prezi és a Ustream a budapesti Millenárison csütörtökön és pénteken, a felhasználói élményt (user experience, UX) és az adatkezelést körüljáró eseményekre több mint ezer résztvevőt várnak a régióból - közölték a szervezők az MTI-vel.

 

    A kétnapos rendezvényen csaknem 40, többségében külföldi előadó vesz részt. Az előadások angol nyelvűek, és az interneten keresztül ingyenesen élőben követhetők.
    A konferencia előtt, szerdán workshopok és ingyenes találkozók is lesznek a Prezi és a Ustream irodáiban - tájékoztattak.
    Csütörtökön rendezik egy viszonylag új tudományt, a felhasználói élményt előtérbe helyező, Amuse nevű konferenciát. Az  előadók olyan témákat járnak körbe, mint a mesterséges intelligencia és az emberi tapasztalat kapcsolata, vagy a digitális fejlődés hatása a mindennapokra, de előad a Lego egyik mérnöke is a vállalaton belüli UX részleg kialakításáról.
    Pénteken a Crunch elnevezésű, a nagy mennyiségű adatok kezelését és felhasználását bemutató (big data) konferencián 23 előadást tartanak. Ezek közül az egyiken a Panama iratok feldolgozását segítő három mérnök egyike a big data és az újságírás kapcsolatát mutatja be, arról beszél, hogyan sikerült feldolgozni a mintegy 2,6 terabájt információt.
    A konferenciák élőben követhetők a http://www.ustream.tv/crunch és a http://www.ustream.tv/amuse linkeken.