Emma napja van. | 2024.04.19

Budapest ad otthont az európai ifjúsági vitaverseny döntőjének

2016-10-01 09:21:00

 

Budapesten rendezik meg vasárnap az idei európai ifjúsági vitaverseny (EYDC) döntőjét, amelyen a vegyipar jövőjét érintő témában harminc diák találkozik egymással.

 

    Az MTI-hez eljutatott közlemény szerint április és szeptember között kilenc európai államban rendeztek országos versenyt, ahol a 16-19 év közötti diákok arról vitáztak, hogy hogyan is képzelik el a jövőt: petrolkémiai iparral és műanyagokkal, avagy nélkülük. Belgiumban, Horvátországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban összesen mintegy 500 diák kapott lehetőséget arra, hogy megvitassa a petrolkémia és a műanyagok szerepét a jövőben.
    A nemzeti versenyeken diadalmaskodó döntősök országuk képviseletében állnak ki, hogy megvitassák A globális vegyipar 50 éves evolúciója: mi következik ezután? témáját.
    Nemcsak azért indították útjára a vitaversenyt, hogy előmozdítsák a téma oktatását, hanem azért is, hogy meghallgassák, hogy a mai fiataloknak, a leendő vezetőknek milyen mondanivalójuk van a számunkra. Véleményük elősegíti a mi gondolkodásunkat is az iparágunk jövőbeli fejlődését illetően, miközben a holnap kihívásaira keressük a választ - mondta a közlemény szerint Cathy Demeestere, az EPCA vezérigazgatója.