Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gimnázium épül Veresegyházon

2016-09-30 06:11:25

 

Hamarosan megkezdődik és jövő szeptemberig be is fejeződik Veresegyház első gimnáziumának építése, a kivitelezés költségeit fele-fele arányban az önkormányzat és a váci egyházmegye viseli - közölte a Pest megyei település polgármestere az MTI-vel.

 

    Pásztor Béla (független) elmondta, hogy a négyosztályos gimnázium zöldmezős beruházásként a város északi részén kap helyet. Az épület tervei már elkészültek, a kivitelezőt azonban még nem választották ki. 
    A beruházás nettó 720 millió forintba kerül, ezt 50-50 százalékban a helyi önkormányzat és a váci katolikus egyházmegye állja, míg a berendezés, a felszerelés és a működtetés költségeit az egyház vállalta magára - tette hozzá. 
    A polgármester tájékoztatása szerint a rohamosan gyarapodó településen ez lesz az első középiskola, építése az évről évre növekvő gyermeklétszám miatt vált halaszthatatlanná. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, s alig egy év alatt be is fejeződnek, hogy 2017 szeptemberében elindíthassák az első két osztályt.
    A gimnázium nem csak helyből fogad majd tanulókat, de túljelentkezés esetén a veresegyházi fiataloké lesz az elsőbbség - jelezte Pásztor Béla.