Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2016-09-29 17:01:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Szárazföldünk északi felén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. A hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban általában 11 és 20 fok között alakul, csak Izlandon, illetve a Kelet-európai-síkság északkeleti részén  mérnek 10 fok alatti hőmérsékletet. Ugyanakkor kontinensünk déli felén egy nagy méretű anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A délnyugat felől érkező enyhe levegő, valamint a sok napsütés hatására a legmagasabb nappali hőmérséklet elérte a többnyire 23 és 28 fokot, sőt a Pireneusi-félsziget délnyugati részén 29, 34 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé továbbra is általában száraz, enyhe levegő áramlik, folytatódik a nyárias idő.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    Éjszaka kevés lesz a felhő, helyenként párássá válik a levegő, foltokban sekély köd is képződhet. Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Napközben több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23 és 27 fok között alakul.