Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fővárosi Közgyűlés - Ellenzéki pártok együtt buzdítottak a távolmaradásra

2016-09-28 07:38:03

 

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), valamint a PM és a Szolidaritás fővárosi képviselői közös sajtótájékoztatón kérték a választókat arra, hogy maradjanak távol a vasárnapi kvótareferendumtól.  

 

    Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője arra szólított minden budapestit, "üzenjen Orbánnak és üzenjen a Fidesznek", ha elégedetlen az oktatással, az egészségüggyel és a "kormány arroganciájával".
    Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője különösen elfogadhatatlannak nevezte, hogy több fővárosi polgármester "teljesen törvénytelenül" önkormányzati pénzből kampányolt a "Fidesz hazug népszavazása mellett".
    Karácsony Gergely szerint bármit is mond a kabinet, a népszavazás nem Magyarország jövőjéről szól, hanem arról, hogy a "magyar miniszterelnök lesz-e a bajkeverő Európában". A kormány célja a félelemkeltéssel, hogy az emberek ne vegyék észre: rosszabbul élnek és a következő időszakban is kevesebb fejlesztésre számíthatnak - tette hozzá.
    Székely Sándor, a Szolidaritás képviselője úgy fogalmazott, a népszavazás életveszélyes Magyarországnak, mivel az abban foglalt kérdésre nincs jó válasz.
    Horváth Csaba megjegyezte továbbá, a távolmaradásra buzdító képviselők benyújtottak a közgyűlés elé egy Európa-párti javaslatot, amelynek elfogadását kérik a kormányoldaltól is annak demonstrálására, hogy a népszavazással nem kezdeményezik az unióból történő kilépést.