Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2016-09-27 19:11:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa középső és déli vidékein anticiklon hatására csendes őszi idő a jellemző. Általában kevés a felhő, több órára kisüt a nap, de az orosz határvidék tágabb környezetében hajnalban már többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, ami napközben is nehezen oszlik fel. Arrafelé a legmagasabb hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul. A magasnyomású zóna déli területein 20 fok fölé melegszik a levegő, ezen belül a Földközi-tenger nyugati medencéjében 24, 29, sőt Dél-Spanyolországban 30, 35 fokot mérnek. Ciklonok örvénylenek a kontinens északi, északnyugati területei fölött. A Brit-szigetektől Skandináviáig ennek köszönhetően gyakran felhős, csapadékos, hűvös az időjárás, a csúcshőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul. Szerda estig a Kárpát-medence fölé kissé melegebb levegő érkezik, de emellett nem várható lényeges változás.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig:
    --------------------------------------------------
    Kedd estig napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, csapadék nem várható. Éjjel többnyire derült lesz az ég, ugyanakkor helyenként átmenetileg alacsonyszintű felhőzet jelenhet meg. Szerdán ismét több órára kisüt a nap, de a délután második felétől észak felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Eleinte gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, majd szerdára délnyugatira fordul és helyenként megélénkül a szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél 1-2 fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között valószínű.