József napja van. | 2024.03.19

Bokros Lajos "tűzön-vízen át" Magyarország ellen

2016-09-26 11:17:05

Elengedhetetlen kényszert éreztem, hogy néhány sorban megemlékezzem Bokros Lajos ma reggeli ATV-s szerepléséről. Bokros Lajos huszonegy éve, Pufajkás Gyula kormányának pénzügyminisztereként, minden magyar állampolgárnak, piros szegfűs rongyba burkolt „szeretetcsomagot” küldött. Lajos a mai napig nem érti, hogy miért használja egy ország szitokszónak a nevét?

Csodálkoznék, ha egyáltalán értené, hiszen pénzügyminiszterként nem hallotta meg sok millió, nehéz körülmények között élő magyar család jajkiáltását. Ellenben nagyon fogékony volt, és buzgón teljesítette a nemzetközi nagytőke „még többet, még többet, annál is többet” mohó követelését.

Bokrosék, 1995-ben megihletett „gazdasági stabilizációs törvény” segítségével, hangyaszorgalommal gyűjtötték össze a rendszerváltást gazdaságilag megsínylett családok tartalékainak utolsó morzsáit, és ezüsttálcán nyújtották át az így összegyűjtött milliárdokat a telhetetlen harácsolóknak, bizonyítva, hogy az egykori pufajkás és állampártjának utódszervezete már nem dönti, hanem szereti a tőkét.

Joggal mondhatnánk, hogy a Bokros-csomag robbanása régen volt, és az azóta eltelt huszonegy évben sok minden megváltozott. Ebben van némi igazság, de a Modern Magyarország Mozgalom köpönyegébe burkolózott Lajos, ugyanaz az az érzéketlen ember maradt, mint amikor Pufajkás Gyula kormányának pénzügyminisztereként lehetetlenítette el a családok életét. A ma reggeli ATV-s szereplése csak megerősíti az ebben kételkedőket.

Bevallom, szánalommal vegyes kárörömmel figyeltem vergődését, ahogy próbálja magyarázni maroknyi csoportja tiltakozásának sikertelenségét az október másodikai népszavazás ellen, pedig Rónai Egon néha izzadva próbált alákérdezni. Percenként került önmagával ellentmondásba. Amikor azt kérdezték, hogy miért voltak kevesen a Parlament előtt tartott vasárnapi megmozduláson, azt válaszolta, hogy önkényuralom van Magyarországon és félnek az emberek. Szerinte a sajtó nem szabad, mert előzetesen nem reklámozta a színjátékukat. Aztán kiderült, hogy ugyanez a „gúzsba kötött sajtó” ezernyi kamerával részt vett a kisebb baráti összejövetelt kitevő tüntetésen.

Bokros amikor arról beszélt, hogy a MOMA veszélyt jelent a kormányra, lelki szemeim előtt láttam, hogy Orbán Viktor a reggelijét félbehagyva sürgősen elrohan a sebtében összehívott Fidesz vezérkarának válságtanácskozására.

Félre az iróniával, Bokros Lajos ma reggel az ATV-ben lerántotta a leplet a magyar baloldalról. Mindenki megdöbbenve láthatta, hogy a lepel alatt nincsen semmi. A valóság az, hogy a magyar baloldal abból a néhány megkopott figurából áll, akik huszonhat évvel a rendszerváltás után, társadalmi támogatottság híján, hangzatos nevekkel buborékpártot fújva, neonácizva, diktatúrát kiáltva, Soros Györggyel és a nemzetközi nagytőkével „tűzön-vízen át” támadja a legitim hatalmat.

(di)

(Nyitókép forrása: internet.)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány