Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nagy tétje van a népszavazásnak

2016-09-23 19:59:00

A Fidesz szerint a magyar családok és a települések számára is nagyon nagy tétje van a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-ai népszavazásnak.

    A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az MSZP elnökének sajtótájékoztatójára reagált. Molnár Gyula azt mondta: az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált, hogy a kvótareferendumnak nincs tétje. "Nincs ma olyan komolyan vehető politikusa Európának, aki arról beszélne, hogy a menekültkérdés megoldásának érdekében kötelező betelepítési kvótákat szeretnének bevezetni" - jelentette ki.

    A Fidesz közleményében azt írták, hogy a magyar családok és a települések számára is nagyon nagy tétje van a népszavazásnak, mert ha a referendum nem akadályozza meg a brüsszeli terveket, akkor már karácsony előtt elindulhat a bevándorlók kötelező betelepítése, ami veszélyezteti a magyarok biztonságát és kultúráját.
    Hangsúlyozták: a kvótanépszavazáson Magyarország, a magyar családok, a gyermekek, a települések jövője a tét, "az MSZP elnöke pedig hazudik", Brüsszelben már kilenc döntést hoztak a kötelező betelepítési kvóta bevezetésének előkészítésére.
    Az Európai Bizottság szóvivője a napokban erősítette meg, hogy Brüsszel nem vonja vissza kvótajavaslatát, az Európai Parlament pedig múlt héten szavazott arról, hogy december elsejétől javasolja a kötelező betelepítés elindítását - írták.
    "A szocialisták minden fórumon támogatták a kötelező kvótát, kettős beszédet folytatnak, nem mernek igent mondani, de valójában Brüsszel politikáját támogatják" - olvasható a közleményben.