Tivadar napja van. | 2024.04.20

Felháborító, hogy a DK terrortámadásokkal "viccelődik"

2016-09-23 17:23:00

A Fidesz-frakció szerint felháborító és visszataszító, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) terrortámadásokkal "viccelődik" a jelenlegi európai helyzetben, miután egy magyar kamionsofőrt "vertek félholtra migránsok".

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Kakuk György, a DK egyik elnökségi tagja a nap folyamán felszólította a Fideszt és a kormányt, "ne szimuláljon terrortámadást és végképp ne hajtson végre semmiféle merényletet" annak érdekében, hogy a szavazók részt vegyenek a népszavazáson. A politikus Simicskó István honvédelmi miniszter korábbi kijelentésére reagált, aki arról beszélt, hogy Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében, ezért is bír sorsdöntő jelentőséggel az október 2-i népszavazás.

    A Fidesz-frakció közleményében azt írta: már 300 ember halt meg terrortámadásokban, és ezeket a merényleteket "azok a migránsok követik el, akiket Brüsszel és a magyar baloldal tárt karokkal vár Európába és a magyar településekre is". 
    A DK elnökére utalva úgy értékeltek: egyedül Gyurcsány Ferencnek jut eszébe, hogy "a magyar emberek biztonságát és testi épségét kockáztassa" saját politikai céljaiért. Ezt tette kormányzása alatt is, amikor 2006 őszén "rendőrterrort, gumilövedékeket, gumibotot, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket, viperát vetett be a békés tömeg ellen" - tették hozzá.