Auguszta napja van. | 2024.03.29

Lépcsőfutó országos bajnokság szombaton

2016-09-23 08:15:02

 

Huszonhárom emelet leküzdése vár szombaton a XVII. lépcsőfutó országos bajnokság résztvevőire.

 

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervezett versenyen idén először élsportolók is nekivágnak a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében a lépcsőknek szombaton 9 órától. Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenus, valamint Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila és Molnár Péter riói olimpikon kajakosok váltóban futnak fel a lépcsősoron.
    A versenyen résztvevő tűzoltóknak teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, valamint acélpalackos légzőkészülékkel kell felfutniuk a 23. emeletre. A védőeszközök tömege megközelíti a harminc kilogrammot, a jelentkezők párban vagy egyénileg, női és férfi versenyzők korcsoport szerinti eloszlásban egyaránt indulnak a versenyen. 
    A viadalon valamennyi katasztrófavédelmi igazgatóság képviselteti magát, összesen 209 versenyző nevezett. Az erőpróbán részt vesz négy szlovák tűzoltó Pozsonyból, illetve számos létesítményi, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesület is.