Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rogán: ha "erős" a népszavazás eredménye, Brüsszel tervei is aknára futnak

2016-09-23 07:25:47

 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint ha az október 2-i népszavazáson magas lesz a részvétel és sokan nemmel szavaznak, akkor Brüsszel tervei is aknára futnak.

 

    Rogán Antal az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában kijelentette, hogy a népszavazásnak óriási jelentősége van. Egyrészt azért, mert "az emberek a mi kezünkbe adnak egy kardot a brüsszeli bürokratákkal szembeni küzdelemhez. Az nem mindegy, hogy az a fegyver, amit kovácsolnak az milyen erős" - mondta.
    Rogán Antal úgy fogalmazott: "ha sokan mennek el, és sok nem szavazat lesz, akkor egy nagyon erős fegyvert kapunk arra, hogy Magyarország minden fronton egyértelműen vétózza a kvótát és kimondjuk azt, hogy márpedig hozzánk nem fognak tudni betelepíteni erőszakkal és kényszerrel senkit a magyar parlament megkérdezése és döntése nélkül."
    Elmondta, úgy gondolja, "ha erős a magyar népszavazás, akkor Brüsszel tervei is aknára futnak, mert akkor nagyon sok európai uniós országban a magyar példán felbuzdulva (...) fel fog erősödni a tiltakozás a kötelező kvóta alkalmazás ellen". Ez nem csak a kvóta bukását, hanem talán végre az európai bevándorláspolitika újragondolását is jelentené - tette hozzá.
    Rogán Antal hangsúlyozta, azzal a ténnyel kell szembenézni, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika megbukott. Le kell állítani a bevándorlást, a határokat meg kell védeni, közös véderőt kell létrehozni és a kötelező betelepítés helyett az illegálisan beérkezetteket vissza kell vinni oda, ahonnan érkeztek - mondta.
    Rogán Antal szerint Európának is a nemzetközi példákat kellene alkalmazni: a határokat meg kell védeni, a befogadó táborokat az Európai Unió (EU) határain kívül kell létrehozni, és ott méltó körülményeket biztosítani.
    Rogán Antal a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy az EU "egy úgynevezett kvótacsomagot rakott össze", amely kötelező betelepítést jelentene az uniós tagállamokba. Tehát az EU-ban ragadt, közel másfél millió eddig illegálisan beáramlott migráns valamint a későbbiekben érkezők szétosztását jelentené - mondta.
    Hozzátette: ez minden országban megváltoztatná az etnikai arányokat, a legjobban talán azokban az országokban, ahol nincsenek migránsok. Magyarország is ide tartozik.
    Ha a kvótareferendum érvényes és eredményes lesz, akkor az nem csak a mostani, hanem a következő kormányokra is kötelező lesz - mondta Rogán Antal.