Gedeon napja van. | 2024.03.28

Mindszent havi mulatság Bodrogkeresztúron

2016-09-22 19:55:00

 

 Helyi pincészetek borai, dűlőtúrák, pincelátogatások, koncertek és számos egyéb program várja a 7. Mindszent havi mulatságra látogatókat október 7-8-án Bodrogkeresztúron és Bodrogkisfaludon.

 

    Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok vezetője a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, 2010-ben azért indították el a rendezvényt, hogy bemutassák Bodrogkeresztúrt és az ott élők munkáját.
    Mint hangsúlyozta, több más fesztivállal szemben a Mindszent havi mulatságon valóban a bor áll a középpontban, de más kézműves termelők, fotóművészek, szobrászok is megmutatják magukat. Számos tematikus kóstolón vehetnek részt az érdeklődők, de a Tokaj Nobilisnél akár még pezsgőt is lehet degorzsálni - árulta el.
    Bárdos Sarolta arról is szólt, hogy településszintű házasítás Bodrogkeresztúron még nincsen, de Bott Judittal és Berecz Stéphanie-val (Tokaj Kikelet Pince) közösen már évek óta készítik a Három Grácia elnevezésű házasítást, amely a fesztiválon is kóstolható lesz.
    Weiner Gábor, a Dereszla Pincészet kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy október 7-én dűlőtúrára várják az érdeklődőket, másnap pedig többek között borkóstolók, pincelátogatások, bábjáték, arcfestés és koncertek szerepelnek a programban.
    Májer József, Bodrogkeresztúr polgármestere a Tokaj melletti település történetét interaktív módon bemutató Bodrogkeresztúri Kincsestárat ajánlotta a látogatók figyelmébe, Acsay Jonatán, a Borecet Manufaktúra exportmenedzsere pedig a Borecet Múzeum és a manufaktúra programjaira invitálta az érdeklődőket.
    A fesztiválon a Babits Pincészet, a Bodrog Borműhely, a Bott Pince, a Dereszla Pincészet, a Füleky Pincészet, a Patricius Borház, a Puklus Pincészet, a Rozgonyi Pince, a Tokaji Bormívelők Társasága és a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok borai lesznek kóstolhatók.
    Bodrogkeresztúr és környékének gasztronómiájával, kézműves termékekeivel a Borecet Manufaktúra, az encsi Anyukám Mondta Étterem, a mezőzombori Sárga Borház Étterem, a bodrogkeresztúri Lebuj Étterem, a bodrogkisfaludi BodrogSmooker, a Betlehem Pihenőház, a Csicsörke Lekvár, a Hegyalja Éléskamrája, az Ambrus Tanya sajtjain és a Zempéni Sajt termékein keresztül ismerkedhetnek meg a vendégek.
    A Mindszent havi mulatság részletes programja a http://tokajfestival.hu honlapon érhető el.