Auguszta napja van. | 2024.03.29

Oktatási-kutatási együttműködést kötött a Kaposvári Egyetem az Erste Bankkal

2016-09-22 16:30:00

 Oktatási és tudományos kutatási együttműködésről állapodott meg az Erste Bank és a Kaposvári Egyetem a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön.

    A felsőoktatási intézmény és a bank képviselői által aláírt dokumentum szerint a pénzintézet iparági elemzéseket rendelhet az egyetemtől, lektoráltathatja saját elemzéseit, emellett a felek közösen indítanak szakmai képzéseket és nyújtanak gyakorlati lehetőségeket a hallgatók számára.
    Szávai Ferenc, az egyetem rektora az eseményen azt mondta: az együttműködés az intézmény agrár- és környezettudományi és a gazdaságtudományi karát érinti. Úgy vélte, a kooperáció a diákok gyakorlati tapasztalatszerzésén kívül segítheti a duális képzést, továbbá közös kutatási eredményeket is hozhat.
    A közös munkának köszönhetően hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél jobb szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, és rá tudunk mutatni arra is, hogy az egyes gazdáknak hol van szükségük a ma már elengedhetetlen banki finanszírozásra - közölte.
    Borbás Zoltán, az egyetem kancellárja megjegyezte: az egyetemen felhalmozott tudás alkalmas rá, hogy a bankkal együtt jövőbe mutató, a magyarországi élelmiszergazdaság fejlődéséhez hozzájáruló innovatív programok induljanak.
    Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, a banknak is érdeke, hogy az egyetemről minél több, a bankárokkal a közös nyelvet megtaláló fiatal kerüljön ki.
    Támogatjuk az agrár-felsőoktatást, mert valljuk, ha valaki sikeres agrárvállalkozó akar lenni, nem csak az agráriumhoz, hanem a pénzügyekhez is értenie kell - tette hozzá.
    Szabados Dávid, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágvezetője azt mondta, komolyan veszik az agrárszféra támogatását, amit bizonyít, hogy "az éves szinten megmozgatott 1,2 milliárd eurónyi állományuk" 40 százaléka agrárcégekhez kapcsolódik.
    Hollósi Dávid, az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának vezetője beszámolt arról, hogy a tavaly létrehozott kompetencia központ az Erste agrárszakmai munkáját segíti tanácsadással, fejlesztésekkel, termékjavaslatokkal.
    Ehhez kapcsolódóan kerestük meg a Kaposvári Egyetemet, hogy legyen partner a mezőgazdaság erősítésében, a gazdák jobb ötletekkel, testhezállóbb szolgáltatásokkal való megkeresésében - fogalmazott.
    Az eseményen kiosztott sajtóanyagban szerepel, hogy az Erste Bank az évtized végéig megduplázná hitelállományát a hazai kis- és középvállalkozások körében, a növekedést pedig elsősorban az agrárvállalkozásokra építve képzeli el.