Auguszta napja van. | 2024.03.29

Színészek, táncosok kaptak ösztöndíjat Miskolcon

2016-09-21 13:54:03

 

A Miskolci Nemzeti Színház négy fiatal színésze és két táncosa kapott művészeti ösztöndíjat szerdán a Vodafone Magyarországtól, amely meghosszabbította a teátrummal három évvel ezelőtt kötött támogatási szerződését.

 

    A távközlési cég a 2016-2017-es évadban ötmillió forinttal támogatja a pályakezdő tehetségek - Somhegyi György, Feczesin Kristóf, Farkas Sándor, Rózsa Krisztián színészek, Szűcs Boglárka és Kovelszki Boglárka táncosok - és a színház munkáját - hangzott el az szerződés aláírása és az ösztöndíjak átadását megelőző sajtótájékoztatón.
    Major Péter, a cég ügyfélszolgálati igazgatója arról beszélt, hogy a társaság a munkahelyek teremtése mellett kiemelten fontosnak tartja a város oktatási, kulturális és sportéletének támogatását is.
    Mint mondta: fontosnak tartják, hogy a hátrányos helyzetben élő gyermekek is eljuthassanak a színházba, az elmúlt évben több száz nehéz sorsú fiatal volt a teátrumban, a támogatás erről is szól.
    Kiemelte: a tíz hónapig járó ösztöndíjjal azért is segítik a fiatal művészeket, mert munkájukkal színesebbé, gazdagabbá tehetik Miskolcot, a város kulturális életét, pályakezdésük pedig könnyebbé válhat.
    Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója arról szólt, hogy a támogatási szerződés folytonosságot, biztonságot jelent az intézménynek.
    Úgy fogalmazott: a támogatás és az ösztöndíj a színház munkáját, valamint a fiatal tehetségeket segíti, hozzájárul a miskolci színjátszás és a balett hosszú távú sikeréhez, ahhoz, hogy a fiatal művészek Miskolcon maradjanak.
    Kiss János, Miskolc alpolgármestere kiemelte: a kultúra Miskolc életében mindig jelentős szerepet vállalt, a napokban zárult nemzetközi filmfesztiválnak köszönhetően a város már bekerült a világ kulturális vérkeringésébe.