Gedeon napja van. | 2024.03.28

 Szita: a települések fejlődését veszélyeztetné a kényszerbetelepítés

2016-09-20 09:37:00

Magyarország települései óriási fejlődés előtt állnak, de ez veszélybe kerül, ha nem tudják megállítani a kényszerbetelepítést - mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

    Szita Károly felidézte, hogy míg korábban az előző kormányoktól kapott többletfeladatok miatt az önkormányzatok adósságokkal küzdöttek, most részben a nemzeti, részben az uniós források révén valamennyi település egyről a kettőre juthat. Szerinte a településvezetőknek kötelességük arra buzdítani az embereket, hogy vegyenek részt a népszavazáson, amely arról szól: eldönthetik, ki legyen a szomszédjuk. Az emberek és a települések jövője függ ettől - tette hozzá Szita Károly.
    A polgármester szerint fontos muníciót jelent, ha október 2-án Magyarország polgárai is azt mondják: nem akarják a kényszerbetelepítést.
    Szita Károly kiemelte: ha Magyarország nem tudja megakadályozni a kényszerbetelepítést, akkor a településeknek a migránsoknak kell segélyt, lakást adni ahelyett, hogy azon dolgozhatnának, mindenkinek legyen munkahelye, növekedjenek a keresetek, utakat, járdákat építsenek.