Csongor napja van. | 2024.04.16

Varga Mihály: a népszavazás nemzeti ügy

2016-09-20 06:03:41

 A népszavazás nemzeti ügy, az emberek arról is döntenek október 2-án, hogy a következő évtizedekre vagy akár gyermekeik, unokáik életére milyen jövőt gondolnak Magyarországnak - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, egy lakossági fórumon. 

    Varga Mihály hangsúlyozta: amikor az első bevándorlók megérkeztek Németországba, Franciaországba, Belgiumba vagy Hollandiába, senki sem gondolta, hogy "olyan társadalmi konfliktusokat kezdenek el importálni", amelyek mára jelentősen megváltoztatták ezeknek a közösségeknek az életét.
    A tárcavezető azt kérte a megjelentektől, hogy a kvótareferendumon szavazzanak nemmel. Erre a felhatalmazásra van szükség, hogy Magyarország olyan nemzeti elkötelezettségű és keresztény alapokon álló ország maradhasson, mint amilyen az elmúlt ezer évben volt.
    Varga Mihály úgy fogalmazott: Magyarországgal szemben is "példátlan népvándorlás" indult. Az Európai Unió (EU) erre adott válasza - idézte fel a miniszter - a kvótát tartalmazó intézkedéscsomag volt, annak részeként bevándorlók kötelező szétosztása, a kényszerbetelepítés és a családegyesítések megkönnyítése.
    Csak a népszavazással tudják megállítani Brüsszelt - fogalmazott -, mivel a referendum a legerősebb felhatalmazás, amellyel a kormány élhet, ráadásul a döntések meghozatalakor az unió nem kérte ki a magyar álláspontot, annak ellenére hozott döntést.
    Bár Európában többen azt hirdetik - fűzte hozzá -, hogy a jövő a multikulturális társadalmaké, mára úgynevezett no-go zónák alakultak ki a kontinens több nagyvárosában, párhuzamos társadalmak jöttek létre, és több támadást követnek el nők ellen.
    Varga Mihály elmondta: természetesen a magyar kormány sem állítja, hogy minden bevándorló terrorista lenne, de a bevándorlással együtt nőtt a terrorizmus, több mint háromszázan haltak meg terrortámadásokban.
    A magyar álláspontot hangsúlyozva kifejtette: a betelepítés helyett a határok védelmére kell helyezni a hangsúlyt, és a problémákat ott megoldani, ahol kialakultak. Látható, hogy a déli határzár működik, a visegrádi együttműködés pedig "példaértékű", a közép-európai országok megtalálták a helyes megoldást.
    Schöpflin György néppárti európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a fórumon úgy fogalmazott: az európai integrációs folyamat messze a legjobb konfliktusmegoldási rendszer, azonban a migránsáradat olyan konfliktusforrás, amelynek kezelésére az EU-nak nem sikerült nem sikerült a megfelelő mechanizmust létrehoznia.
    Hangsúlyozta: azért utasítják el a kötelező kvótát, mert nem demokratikus, gyakorlatilag "egyfajta önkény". A kvótával az Európai Bizottság növeli hatalmát - tette hozzá. Álságosnak is nevezte a kvótarendszert, hiszen szavai szerint nem lehet stabil, újabb betelepítési határozatok születhetnek.
    Schöpflin György kitért arra is, hogy a "liberális elit" egységes emberiségben gondolkodik, és a nemzetek ebből a szempontból "zavaró tényezők". Az EP-képviselő hozzátette: a visegrádi négyek és általában a volt kommunista tagállamok szerint a nemzet igenis számít.
    Közölte továbbá, hogy a déli határszakaszon emelt kerítés célja nem a menedékkérők távoltartása, hanem az, hogy legális úton próbáljanak meg belépni az országba.