Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM: pályázat az önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítására

2016-09-15 11:45:00

 Pályázatot hirdetett a nemzetgazdasági miniszter az önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítására, a pályázat idei keretösszege 550 millió forint - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

    Berczik Ábel a közleményben azt írta, a pályázat legfőbb célja, hogy javítsa a helyi önkormányzatok gazdálkodásával összefüggő feladatellátást, hatékonyabbá téve ezzel a tőlük származó információáramlást.
    A keretösszegből 500 millió forintot az Önkormányzati pénzügyi-gazdálkodási feladatok kiegészítő támogatása című pályázaton osztanak szét, támogatva ezzel az önkormányzatok közötti szolidáris tapasztalatcserét, a jó gyakorlatok megosztását annak érdekében, hogy még hatékonyabban tudják ellátni a különféle pénzügyi-gazdálkodási feladataikat. Pályázni szeptember 28-ig lehet az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül.
    A Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása című pályázaton a maradék 50 milliót "az államháztartási adatszolgáltatásokat rendszeresen határidőre, valós tartalommal teljesítő" települési önkormányzatok támogatására szánják, az elnyert összeg a közreműködő dolgozók munkájának egyszeri elismerésére fordítható. Ez a pályázat már lezárult, szeptember 14-e volt a jelentkezési határidő - tette hozzá a helyettes államtitkár.
    Kiemelte, a pályázatokon csak azok a települések vehetnek részt, amelyek határidőre és megfelelő minőségben teljesítették a 2015. év végi és a 2016. első negyedéves államháztartási adatszolgáltatásokat. Az elnyert támogatások vissza nem térítendők, azokat az önkormányzatok 2016. december 31-ig használhatják fel - áll a közleményben.