Tivadar napja van. | 2024.04.20

Megváltozott szabályokkal rendezik az idei Nemzeti Vágtát

2016-09-14 09:37:20

 

A középdöntőkben és a döntőben a korábbiakhoz képest hosszabb távot kell megtenniük a versenyzőknek és a rajt szabályai is változnak az idei Nemzeti Vágtán, amelyet hétvégén rendeznek meg a budapesti Hősök terén - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

 

    Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a versenysorozat elnöke elmondta: az eddigi kettő és fél körös távnál egy körrel hosszabb futamok a kitartóbb, lovasukkal nagyobb összhangban versenyző lovaknak fog kedvezni. A selejtező futamokon marad a megszokott hossz a téren felépített speciális pályán.
    Tanulva az eddigi versenyeken tapasztalt vitákból, idén 10 méteres startzónát jelölnek ki, ahol a versenyzőknek már kísérők nélkül kell felsorakozniuk - fűzte hozzá Lázár Vilmos, aki szerint a megnövekedett versenytáv is csökkenti a rajt jelentőségét, így segít kiegyenlíteni az esélyeket. A biztonságot és a látványt növeli, hogy a küzdőteret a nézőtértől elválasztó falrendszert piros-fehér-zöld szivaccsal vonják be.
    Kitért arra is: a budapesti megmérettetésre 16 - köztük négy határon túli - előfutamon összesen 72 település kvalifikálta magát, azonban egy települést ki kellett zárni a versenyből doppingvétség miatt.