Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egész napos évadnyitó program a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

2016-09-13 16:58:00

 

Egész napos évadnyitó programokkal várja nézőit szombaton a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, amelynek Tompa Miklós Társulata klasszikus és kortárs színműveket, ifjúsági előadást, adaptációkat, közkedvelt musicalt egyaránt bemutat az új évadban.

 

    Az intézmény keddi közlése szerint számos tevékenység várja szombaton a színház barátait, a programok reggeli tornával kezdődnek és éjfél utáni meseműsorral érnek véget. Közben lesz olvasómaraton, zsonglőrködés, tánc, minikoncert, vetélkedő, társasjáték, kvíz és színházi előadás.
    A Tompa Miklós Társulat a 2016-2017-es évadot az Olbrin Joachim csodálatos utazása című előadással nyitja. Ez azért rendkívüli, mert Erdélyben először lesz hallható  színpadon Hamvas Béla szövege. Az előadást a vajdasági Mezei Kinga rendezi.
    Az idei évadban bemutatják Christine Rinderknecht Stresszfaktor_15 című művét, az ifjúsági előadást Csáki Csilla rendezi. Székely Csabának a Doktor S. című komédiáját Rares Budileanu állítja színpadra, a Chicago című musicalt Juronics Tamás jegyzi.
    Ismét dolgozni fog a társulattal olyan nagy sikernek örvendő produkciók, mint A nyugalom és Az ördög próbája rendezője, Radu Afrim, aki meglepetés előadást fog színpadra állítani.
    Jon Fosse norvég író Szép című drámájának magyar nyelvű ősbemutatóját Adi Iclenzan rendezi meg. A marosvásárhelyi magyar társulat művészeti igazgatója, Keresztes Attila állítja színpadra William Shakespeare Macbeth tragédiáját, és Theodor Cristian Popescu rendezi Timur Vermes német író Nézd, ki van itt! című szatíráját.
    Az évad utolsó bemutatójaként Mohácsi János állítja színpadra Marosvásárhelyen Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című művét.