Csongor napja van. | 2024.04.16

NFM: a kormánynak nem áll szándékában a szívességi alapú személyszállítás ellehetetlenítése 

2016-09-09 13:25:00

A kormánynak nem áll szándékában a szívességi alapú személyszállítási tevékenység ellehetetlenítése, azonban minden piaci szereplőtől elvárja a hatályos jogszabályok betartását - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel pénteken.

    Emlékeztettek: egy nyári kormánydöntésnek megfelelően a közeljövőben célzott ellenőrzési csoport jön létre többek között az engedély nélkül tevékenykedő taxisok és egyéb szolgáltatók hatékonyabb ellenőrzésére.
    A tárca folyamatosan vizsgálja a személygépkocsis személyszállítási piac jogszabályi környezetét, és napirenden tartja az útiköltség megosztásán alapuló szolgáltatások liberalizációjának lehetőségét. Döntés még nem született a kérdésben - olvasható a közleményben.
    A napokban több hírportálon is megjelent, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közúti ellenőröket toboroz a közúti fuvarozói tevékenység ellenőrzésének szigorítása érdekében. A nol.hu cikke szerint az új emberek fő feladata a terepen folytatott ellenőrzés és bírságolás lesz. A portál a Fuvarlevél című szaklapra hivatkozva azt írta, hogy a hatósági szigor a telekocsi-szolgáltatások ellen irányul majd.