Emma napja van. | 2024.04.19

Tállai András: még szigorúbban lép fel a NAV a tiltott on-line szerencsejáték-oldalakkal szemben

2016-09-09 10:13:00

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezőkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vevők is szigorú, akár büntetőjogi szankcióra  is számíthatnak - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az MTI-nek. 

 

    Hozzátette, az utóbbi években nagy számban jelentek meg olyan online szerveződések, amelyek nem rendelkeznek online szerencsejáték szervezési engedéllyel - ismertette. Az adóhatóság álláspontja szerint azonban azok, akik az internetes oldalakon a megfelelő engedély nélkül működtetnek online kaszinót, tiltott szerencsejátékot szerveznek - részletezte a szabályokat az államtitkár.
     Felidézte, 2014 januárja óta a szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, hogy azokat az oldalakat, melyeken tiltott szerencsejátékot szerveznek, hozzáférhetetlenné tegyék. A NAV a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével már több mint 800 blokkoló határozatot hozott - összegezte Tállai András.  
     Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a NAV a jövőben az eddigieknél is  szigorúbban fog fellépni az ellenőrizetlenül működő, engedéllyel nem rendelkező online kaszinók működtetői, valamint az ehhez szükséges elektronikus szolgáltatásokat biztosító szervezetekkel szemben. Azon szereplők sem kerülhetik el a hatósági vizsgálatot, valamint a büntetőjogi felelősségre vonást, amelyek az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vesznek. A Büntető törvénykönyv szerint nemcsak az követ el bűncselekményt, aki tiltott szerencsejátékot szervez, hanem az is aki a tiltott szerencsejátékban történő részvételre nagy nyilvánosság előtt felhívja a játékosokat.     Sokat, akár három évig terjedő szabadságvesztést is kockáztatnak tehát a szervezők és az illegális oldalakat reklámozók - húzta alá.