Andrea napja van. | 2024.04.18

Terrorelhárító csoportot hoznak létre a belgiumi atomerőművek védelmére

2016-09-08 14:13:00

Terrorelhárító csoportokat állítanak fel a hatóságok a belgiumi atomerőművek védelmére, a különleges egységek a tervek szerint néhány hónapon belül megkezdik működésüket - jelentette csütörtökön a helyi sajtó az illetékes szervek tájékoztatására hivatkozva.

    A Het Laatste Nieuws című belga napilap arról számolt be, hogy az utóbbi hónapokban 140 katona felügyelte a nukleáris létesítmények biztonságát Belgiumban, őket váltják fel 2017 elején a célzottan kiképzett, gyorsreagálású rendőri alakulatok. Az új egységeket félautomata fegyverekkel látják el.
    "Már eddig is számos különleges intézkedést foganatosítottunk az atomerőművek védelmére, a biztonság további megerősítése azonban üdvözlendő" - mondta a Le Soir című újságnak a nukleáris létesítményeket felügyelő szövetségi ügynökség szóvivője.
    A belga kormány azért vezetett be különleges biztonsági intézkedéseket, mert a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli merényletek ügyében folytatott nyomozás részletei arra engedtek következtetni, hogy az ország nukleáris létesítményei terrorista sejtek célpontjai lehetnek.